Infosessie voor bedrijven: vernieuwing van op- en afrit 6 Vilvoorde-Koningslo
Sep
3
3:00 PM15:00

Infosessie voor bedrijven: vernieuwing van op- en afrit 6 Vilvoorde-Koningslo

De Werkvennootschap werkt druk aan het multimodale programma Werken aan de Ring. Daarmee investeren we in 20 km nieuwe weginfrastructuur, 60 km nieuwe fietspaden en 60 km nieuwe tram(bus)infrastructuur. De werken voor een aantal fietssnelwegen en voor de Ringtrambus zijn alvast gestart.

Voor de eigenlijke herinrichting van de Ring rond Brussel van start gaat, focust De Werkvennootschap zich op een aantal belangrijke fietssnelwegen en quick wins. Dat zijn projecten die versneld worden aangepakt. Zo wordt ook de op- en afrit aan de Medialaan en de Tyraslaan in Koningslo heraangelegd. De brug wordt gerenoveerd waardoor de levensduur verlengt. We zetten met dit project ook volop in op de zachte weggebruiker. Dankzij een “vliegende” fietsbrug kunnen fietsers veilig en conflictvrij oversteken. De weginfrastructuur wordt compacter gemaakt, waardoor ruimte vrijkomt voor groen en groenverbindingen.

De omgevingsvergunningsaanvraag is ingediend en momenteel loopt een openbaar onderzoek, tot 13 augustus 2019. De werken zelf zullen in de loop van 2020 in uitvoering gaan.

Omdat werken gepaard gaan met hinder, willen we de bedrijven in de buurt nu al informeren. We geven uitleg bij het ontwerp, de uitvoering en de timing.

Graag horen we ook van uw bedrijf bepaalde bezorgdheden of zaken waar we rekening mee kunnen houden. 

Praktische informatie

Datum: dinsdag 3 september 2019

Uur: 15u – 17u 

Locatie: Voka, Medialaan 26, 1800 Vilvoorde. 

Schrijf je nu in

Deelnemen is gratis, inschrijven kan hier.

View Event →
Congres 'Brussel als knooppunt'
Sep
17
1:30 PM13:30

Congres 'Brussel als knooppunt'

Vorig jaar beten we de spits af met ‘Are you future-proof?’, een eerste congres georganiseerd door het New Mobility Network, waarmee we bedrijven willen stimuleren om in te zetten op een toekomstgerichte mobiliteit voor medewerkers- én goederenvervoer. Zodat ze klaar zijn voor de toekomst én de geplande werken aan de Ring rond Brussel.

Dit jaar ligt de focus op multimodale oplossingen voor het goederenvervoer. Met ‘Brussel als knooppunt’ geven we een interessante en innovatieve inkijk in de multimodale mogelijkheden die de Brusselse regio rijk is.

Op het programma een mix van interessante sprekers, concrete praktijkvoorbeelden uit de regio én een presentatie van het innovatieve Brussels Construction Consolidation Centre (BCCC). Dit BCCC zal de komende 3 jaar als ‘living lab’ nieuwe concepten voor de consolidatie en distributie van bouwmaterialen in praktijk brengen waarbij het gebruikt maakt van innovatieve mobiliteits- en logistieke oplossingen, smart data, …

Reserveer dus alvast dinsdagnamiddag 17 september in je agenda en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle info over dit congres!

Praktische informatie

Programma

 • 13.00-13.30 uur: Ontvangst

 • 13.30-17.00 uur:

  • Expertpresentaties & praktijkvoorbeelden

  • Presentatie van het Brussels Construction Consolidation Centrum (BCCC)

 • 17.00 uur: Afsluitende receptie

Locatie

site Tour & Taxis Brussels

Inschrijven

Deelnemen is gratis. Annuleren kan tot 3 werkdagen vooraf, anders wordt een no-showvergoeding van 50,00 euro aangerekend.

Schrijf je nu in

Op de hoogte blijven van dit én de komende events? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

In samenwerking met

Dit event is in samenwerking met:

Footer_V02.png
View Event →
Workshopreeks « Haal meer uit je fietsbeleid ! »
Oct
1
to Dec 31

Workshopreeks « Haal meer uit je fietsbeleid ! »

Wil je ook meer medewerkers op de fiets krijgen? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Koop je best fietsen aan of kies je beter voor leasing? Welke vergoedingen mag ik geven als werkgever? Welke faciliteiten moet ik aanbieden als werkgever? Welke tegemoetkomingen zijn er vanuit de overheid?

Op al deze en vele andere vragen bieden we je een antwoord tijdens deze workshop. Zo kan je na deze workshop concreet aan de slag!

Voor wie ?

HR-managers, mobiliteitsmanagers, facility managers, … die binnen hun bedrijf actief mee het mobiliteitsbeleid vormgeven

Wil je concreet aan de slag met een (verdere) uitbouw van een modal shift in je bedrijf of organisatie?

Je bedrijf of vestiging bevindt zich in de Brusselse regio

Deelnameprijs

Gratis aangeboden door het New Mobility Network

Bij laattijdige annulering wordt een no-showvergoeding van 100 euro aangerekend. Annuleren kan tot 3 werkdagen voor de workshop.

Data en locatie workshop

Najaar 2019

Meer details volgen of schrijf je in op onze nieuwsbrief

View Event →

Infosessie over knooppunt ‘Eurosilo’
Aug
19
3:00 PM15:00

Infosessie over knooppunt ‘Eurosilo’

Op maandag 19 augustus 2019 organiseert De Werkvennootschap een infosessie voor bedrijven over de ombouw van het ‘Eurosilo’-knooppunt, het kruispunt van de J.F. Kennedylaan met de D. Eisenhowerlaan, tot een turboverkeersplein. Het turboverkeersplein is één van de vier knooppunten die binnen het project R4WO eerder worden gerealiseerd dan de rest. De werken starten in 2020 en zullen zo’n twee jaar duren.

Praktisch

Datum: 19 augustus

Uur: 15 - 17 uur

Locatie: bezoekerscentrum van North Sea Port (Rigakaai 1, 9000 Gent).

Inschrijven

Schrijf je in via www.R4WO.be/infosessie.

View Event →
22 mei 2019: Lancering projectoproep het New Mobility Network
May
22
1:30 PM13:30

22 mei 2019: Lancering projectoproep het New Mobility Network

Projectoproep voor innovatieve mobiliteitsoplossingen

Een financieringsbijdrage tot € 50.000 voor projecten die mee een modal shift realiseren!

Het New Mobility Network heeft de ambitieuze doelstelling om samen met de bedrijven in de regio een ambitieuze modal shift te realiseren. Door te sensibiliseren én concrete handvaten aan te bieden die hen kunnen helpen om de eerste stappen te zetten naar een toekomstgerichte mobiliteit.

In dit kader lanceert het New Mobility Network de projectoproep voor innovatieve mobiliteitsoplossingen en gaat ze op zoek naar partners die op korte termijn mobiliteitsoplossingen op maat van de regio kunnen creëren en uitrollen.

Foto2.jpg

Concreet gaat zij op zoek naar partijen die oplossingen kunnen aanbieden:

 • die op korte termijn implementeerbaar zijn (6 - 12 maanden)

 • die bijdragen bij aan een vlot-, efficiënt, betrouwbaar en voorspelbaar personen- en vrachtverkeer

 • die op maat zijn van de context en de problematieken van de Vlaamse Rand

 • die innovatief zijn of reeds bestaan (in andere regio’s of op kleinere schaal)

Geselecteerde projecten kunnen genieten van een financieringsbijdrage tot € 50.000 (of maximum 50% van de projectgerelateerde kosten) en actieve ondersteuning vanuit het New Mobility Network.

Procedure

De projectoproep is gericht op alle ondernemers en bedrijven die hun ervaring, expertise en dienstverlening (verder) willen ontplooien in de Vlaamse Rand. We sluiten dan ook geen kandidaten uit op basis van de vennootschapsvorm, de grootte of het land van oorsprong van de onderneming.

De ingediende voorstellen worden beoordeeld op verschillende criteria waaronder de ervaring van de indiener (met de problematiek, de doelgroepen, de regio, …), de voorgestelde aanpak (stappenplan, financieel plan, aanpak marketing & communicatie, …), de verwachte impact van de voorgestelde oplossing en de robuustheid van het product.

Deadline

Projectvoorstellen moeten ingediend worden voor midden september 2019. De geselecteerde kandidaten gaan aan de slag vanaf januari 2020.

Lees hier het subsidiereglement van de projectoproep.

Lanceringsevent Projectoproep op 22 mei 2019

Locatie

Het event vindt plaats in Les Ateliers des Tanneurs, Huidevettersstraat 58-62, 1000 Brussel

Programma

 • 13u30 – 14u00: Ontvangst

 • 14u00: Verwelkoming

 • 14u15: Voorstelling van De Werkvennootschap, het New Mobility Network en de mobiliteitscoaches

 • 14u50: Toelichting projectoproep innovatieve mobiliteitsoplossingen

 • 15u30 – 17u00: Netwerkmoment met mogelijkheid tot het stellen van vragen

View Event →