Bedrijvensessie Zaventem-Machelen
Dec
4
9:00 AM09:00

Bedrijvensessie Zaventem-Machelen

Bedrijvensessie: projecten zone Zaventem & Machelen

De Werkvennootschap werkt volop aan het multimodale programma Werken aan de Ring. Daarmee investeren we in nieuwe weginfrastructuur, nieuwe fietspaden en nieuwe tram(bus)infrastructuur. Vóór de eigenlijke herinrichting van de Ring rond Brussel van start gaat, focust De Werkvennootschap zich op een aantal belangrijke fietssnelwegen en quick wins. Dat zijn projecten die versneld worden aangepakt.

Bedrijvensessie

Op woensdag 4 december 2019 nodigen we je graag uit voor een bedrijvensessie.

We willen de bedrijven, in de buurt van de quick wins informeren over de stand van zaken. We geven uitleg bij het ontwerp, de uitvoering en de timing.

In de zone Zaventem – Machelen zullen volgende projecten voorafgaand aan de herinrichting van de ring gerealiseerd worden;

 • De Henneau Brug wordt wegens stabiliteit technische redenen als quick win naar voren getrokken ten opzichte van de ‘Werken aan de Ring’. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de belevenis en veiligheid voor de fietser sterk te verbeteren, de doorstroming van de bus te verbeteren en de leefbaarheid te verhogen.

 • Langs de HST-spoorlijn tussen Leuven en Brussel loopt de HST-fietsroute. Het wegwerken van de missing link tussen de Fabriekstraat in Zaventem en de Lodewijk Vankeerberghenstraat in Machelen wordt als quick win naar voor geschoven.

 • Met de Luchthaventram spoor je binnenkort van Brussel Noord naar de luchthaven van Zaventem in 30 minuten. Deze handige tramlijn over 12 km loopt via de Leopold III-laan en sluit binnen de ring aan op het bestaande tramsporennet. Naast de aanleg van infrastructuur voor de tram, zal ook de volledige Leopold III-laan heringericht worden.

 • De quick win A201K is een fiets- en voetgangersverbinding op het traject van de fietssnelweg FR0. Deze verbinding wordt gerealiseerd op de kruising van de Leopold III-laan met de FR0. Door de barrière van de Leopold III-laan weg te werken wordt één van de missing links op het traject van de FR0 gerealiseerd.

Programma

Van 9u00 tot 10u00 wordt er een plenaire infosessie georganiseerd waar de krijtlijnen van alle projecten in de zone Zaventem en Machelen worden toegelicht.

Vervolgens zullen er van 10u00 tot 12u00 gesprekstafels georganiseerd worden. Gedurende deze gesprekstafels zal het project in detail toegelicht worden en horen wij graag of er bepaalde bezorgdheden spelen bij uw bedrijf. Wij bieden iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan twee gesprekstafels (duur ca. 45 min).

Inschrijven

Deelnemen is gratis en kan tot 18 november via deze link.

Mogen wij vragen om bij de inschrijving aan te geven aan welke gesprekstafels je wilt deelnemen? Je mag er slechts 2 aanduiden.

Bereikbaarheid

Bekijk hier het toegangsplan en de parking.

View Event →

Noord-Zuid Limburg: werksessie voor bedrijven
Sep
25
2:30 PM14:30

Noord-Zuid Limburg: werksessie voor bedrijven

Hoe kunnen bedrijven samenwerken rond duurzame bedrijvigheid (ondernemen, ruimtegebruik en mobiliteit) op en rond de Noord-Zuidverbinding? Ook op die vraag zoekt het complex project Noord-Zuid Limburg een antwoord.

Het NZL-projectteam schuift graag aan tafel met de bedrijven uit de regio tijdens een ontbijtsessie op woensdag 25 september om 8 uur. Aansluitend zijn bedrijven welkom om mee te brainstormen over de toekomst en bouwstenen van de Noord-Zuidverbinding, de impact op uw organisatie en het verbeteren van de mobiliteit in de regio. Alle sessies vinden plaats in het NAC in Houthalen-Helchteren (Pastorijstraat 30)

Programma

 • 8.00 - 9.00 uur:

  • ontbijtsessie - informatie over stand van zaken onderzoek Noord-Zuid Limburg

 • 9.00 - 10.30 uur:

  • optie 1: werksessie platform duurzame bedrijvigheid

  • optie 2: sessie bespreking toekomstscenario’s Noord-Zuid Limburg

 • 10.30 - 12.00 uur:

  • optioneel: sessie bespreking toekomstscenario’s Noord-Zuid Limburg (indien u hierboven voor optie 1 koos)

Inschrijven

Surf naar noordzuidlimburg.be/bedrijvensessie259 en vul het formulier in om je in te schrijven.

View Event →
B2B Brussels New Mobility
Sep
20
9:30 AM09:30

B2B Brussels New Mobility

Meer dan 80% van de Europeanen leven en/of werken in een stadszone, een trend die heel veel mobiliteitsproblemen veroorzaakt heeft de laatste jaren : gebrek aan zuurstof, constant files, geluidsoverlast, pollutie, onveiligheid, ongelukken,… Aldus zoeken vele europese steden andere mobiliteitsoplossingen dan de individuele wagen.
Een ander circulatieplan, dat blijkt een succès te zijn in steden zoals Kopenhagen, Frankfurt, Parijs, Wenen of Barcelona.

Gaan werken, een professionele afspraak, bestellingen leveren, een stad ontdekken, naar huis  gaan, genieten onder vrienden, ….  Is dit allemaal mogelijk zonder gebruik van de wagen ?

Daarom lanceert Bike Brussels het evenement « Brussels New Mobility », een B2B beurs midden in de beurs zelf, B2B exposanten, een colloquium van experten, networking, teambuildings en after work !

Samengevat, een beurs waar een professioneel publiek mobiliteitsoplossingen te Brussel kan ontdekken en de vertegenwoordigers hiervan kan ontmoeten.

Ook het New Mobility Network is hier aanwezig met een stand.

Meer info via: https://www.bikebrussels.be/brussels-new-mobility/

View Event →
Congres en inspiratiemarkt over woon-werkverkeer
Sep
19
4:00 PM16:00

Congres en inspiratiemarkt over woon-werkverkeer

Hoe geraken werknemers vlot op hun bestemming? Hoe zit dat met nachtwerk of ploegenwerk? Kan het woon- werkverkeer vlotter? En duurzamer? Wat is er daarvoor nodig? Wie speelt er daarbij een rol? Welke trends en evoluties mogen we verwachten?

Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod tijdens dit Inspiratiecongres dat wordt georganiseerd door Mobiliteitsbedrijf Stad Gent met de steun van North Sea Port. Het wordt een boeiende avond met een mix van deskundige gasten en een inspiratiemarkt met tientallen mobiliteitsspecialisten.

Ook het New Mobility Network is er aanwezig met een stand.

Meer info op https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/nieuws-evenementen/inspiratiecongres-woon-werkverkeer

View Event →
Congres 'Brussel als knooppunt'
Sep
17
1:30 PM13:30

Congres 'Brussel als knooppunt'

Vorig jaar beten we de spits af met ‘Are you future-proof?’, een eerste congres georganiseerd door het New Mobility Network, waarmee we bedrijven willen stimuleren om in te zetten op een toekomstgerichte mobiliteit voor medewerkers- én goederenvervoer. Zodat ze klaar zijn voor de toekomst én de geplande werken aan de Ring rond Brussel.

Dit jaar ligt de focus op multimodale oplossingen voor het goederenvervoer. Met ‘Brussel als knooppunt’ geven we een interessante en innovatieve inkijk in de multimodale mogelijkheden die de Brusselse regio rijk is. Op het programma een mix van interessante sprekers, concrete praktijkvoorbeelden uit de regio én een exclusief bezoek aan het innovatieve Brussels Construction Consolidation Centrum (BCCC).

BELANGRIJK BERICHT:

Als je je inschrijft na 8 september 2019, plaatsen wij je op de wachtlijst. We verwittigen je tijdig via e-mail indien er een plaats is vrijgekomen.

Praktische informatie

Programma

 • 13.00 - 13.30 uur: Ontvangst

 • 13.30 - 17.00 uur:

  • De Werkvennootschap geeft een toelichting over het programma Werken aan de Ring en de noodzaak tot een modal shift.

  • Korte toelichting door Joël Bijnens van De Vlaamse Waterweg.

  • Paul Hegge van Lineas schetst een stand van zaken van het vrachtspoorverkeer in een stedelijke context met zijn uitdagingen en potenties voor de Brusselse regio.

  • Mark Goossenaerts van Shipit en Roel Peeters van BDO geven een inkijk in de evoluties m.b.t. het transport over de waterweg. Vanuit tendenzen naar concrete cases en een voorstelling van het innovatieve Brussels Construction Consolidation Centrum (BCCC) dat komende 3 jaar als ‘living lab’ nieuwe concepten voor de consolidatie en distributie van bouwmaterialen in praktijk zal brengen.

  • Daarna nemen we u mee voor een exclusief bezoek aan het Brussels Construction Consolidation Centrum.

  • Peter Lagey van Multimodaal.Vlaanderen legt vervolgens nog de link naar de impact van de Werken aan de Ring op het transitverkeer en mogelijke alternatieven aan de hand van concrete cases en voorbeelden uit de Brusselse regio.

  • Afsluiten doen we met de Haven van Brussel die een inkijk geeft in haar activiteiten en toekomstplannen.

  • Slotbeschouwing door Veroniek De Mulder, raad van bestuur De Werkvennootschap.

 • 17.00 uur: Afsluitende receptie

Locatie

site Tour & Taxis Brussels

Hoe geraak je er? Raadpleeg hier onze bereikbaarheidsfiche.

Inschrijven

Deelnemen is gratis. Annuleren kan tot 3 werkdagen vooraf, anders wordt een no-showvergoeding van 50,00 euro aangerekend.

Schrijf je nu in

Op de hoogte blijven van dit én de komende events? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

In samenwerking met

Dit event is in samenwerking met:

Footer_V02.png
View Event →
Infosessie voor bedrijven: vernieuwing van op- en afrit 6 Vilvoorde-Koningslo
Sep
3
3:00 PM15:00

Infosessie voor bedrijven: vernieuwing van op- en afrit 6 Vilvoorde-Koningslo

De Werkvennootschap werkt druk aan het multimodale programma Werken aan de Ring. Daarmee investeren we in 20 km nieuwe weginfrastructuur, 60 km nieuwe fietspaden en 60 km nieuwe tram(bus)infrastructuur. De werken voor een aantal fietssnelwegen en voor de Ringtrambus zijn alvast gestart.

Voor de eigenlijke herinrichting van de Ring rond Brussel van start gaat, focust De Werkvennootschap zich op een aantal belangrijke fietssnelwegen en quick wins. Dat zijn projecten die versneld worden aangepakt. Zo wordt ook de op- en afrit aan de Medialaan en de Tyraslaan in Koningslo heraangelegd. De brug wordt gerenoveerd waardoor de levensduur verlengt. We zetten met dit project ook volop in op de zachte weggebruiker. Dankzij een “vliegende” fietsbrug kunnen fietsers veilig en conflictvrij oversteken. De weginfrastructuur wordt compacter gemaakt, waardoor ruimte vrijkomt voor groen en groenverbindingen.

De omgevingsvergunningsaanvraag is ingediend en en het openbaar onderzoek is afgelopen. De werken zelf zullen in de loop van 2020 in uitvoering gaan.

Omdat werken gepaard gaan met hinder, willen we de bedrijven in de buurt nu al informeren. We geven uitleg bij het ontwerp, de uitvoering en de timing.

Graag horen we ook van uw bedrijf bepaalde bezorgdheden of zaken waar we rekening mee kunnen houden. 

Praktische informatie

Datum: dinsdag 3 september 2019

Uur: 15u – 17u 

Locatie: Voka, Medialaan 26, 1800 Vilvoorde. 

Schrijf je nu in

Deelnemen is gratis, inschrijven kan hier.

Vul onze bevraging in

In kader van het uitwerken van de minder hinder maatregelen organiseren we een bevraging bij bedrijven om zo veel mogelijk relevante info te verzamelen. Je kan deze invullen via deze link of op de infosessie zelf.

View Event →
Infosessie over knooppunt ‘Eurosilo’
Aug
19
3:00 PM15:00

Infosessie over knooppunt ‘Eurosilo’

Op maandag 19 augustus 2019 organiseert De Werkvennootschap een infosessie voor bedrijven over de ombouw van het ‘Eurosilo’-knooppunt, het kruispunt van de J.F. Kennedylaan met de D. Eisenhowerlaan, tot een turboverkeersplein. Het turboverkeersplein is één van de vier knooppunten die binnen het project R4WO eerder worden gerealiseerd dan de rest. De werken starten in 2020 en zullen zo’n twee jaar duren.

Praktisch

Datum: 19 augustus

Uur: 15 - 17 uur

Locatie: bezoekerscentrum van North Sea Port (Rigakaai 1, 9000 Gent).

Inschrijven

Schrijf je in via www.R4WO.be/infosessie.

View Event →
Workshopreeks « Haal meer uit je fietsbeleid ! »
Jun
14
12:30 PM12:30

Workshopreeks « Haal meer uit je fietsbeleid ! »

Wil je ook meer medewerkers op de fiets krijgen? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Koop je best fietsen aan of kies je beter voor leasing? Welke vergoedingen mag ik geven als werkgever? Welke faciliteiten moet ik aanbieden als werkgever? Welke tegemoetkomingen zijn er vanuit de overheid?

Op al deze en vele andere vragen bieden we je een antwoord tijdens deze workshop. Zo kan je na deze workshop concreet aan de slag!

Voor wie ?

HR-managers, mobiliteitsmanagers, facility managers, … die binnen hun bedrijf actief mee het mobiliteitsbeleid vormgeven

Wil je concreet aan de slag met een (verdere) uitbouw van een modal shift in je bedrijf of organisatie?

Je bedrijf of vestiging bevindt zich in de Brusselse regio

Deelnameprijs

Gratis aangeboden door het New Mobility Network

Bij laattijdige annulering wordt een no-showvergoeding van 100 euro aangerekend. Annuleren kan tot 3 werkdagen voor de workshop.

Data en locatie workshop

Voorjaar 2020

Meer details volgen of schrijf je in op onze nieuwsbrief

View Event →
22 mei 2019: Lancering projectoproep het New Mobility Network
May
22
1:30 PM13:30

22 mei 2019: Lancering projectoproep het New Mobility Network

Projectoproep voor innovatieve mobiliteitsoplossingen

Een financieringsbijdrage tot € 50.000 voor projecten die mee een modal shift realiseren!

Het New Mobility Network heeft de ambitieuze doelstelling om samen met de bedrijven in de regio een ambitieuze modal shift te realiseren. Door te sensibiliseren én concrete handvaten aan te bieden die hen kunnen helpen om de eerste stappen te zetten naar een toekomstgerichte mobiliteit.

In dit kader lanceert het New Mobility Network de projectoproep voor innovatieve mobiliteitsoplossingen en gaat ze op zoek naar partners die op korte termijn mobiliteitsoplossingen op maat van de regio kunnen creëren en uitrollen.

Foto2.jpg

Concreet gaat zij op zoek naar partijen die oplossingen kunnen aanbieden:

 • die op korte termijn implementeerbaar zijn (6 - 12 maanden)

 • die bijdragen bij aan een vlot-, efficiënt, betrouwbaar en voorspelbaar personen- en vrachtverkeer

 • die op maat zijn van de context en de problematieken van de Vlaamse Rand

 • die innovatief zijn of reeds bestaan (in andere regio’s of op kleinere schaal)

Geselecteerde projecten kunnen genieten van een financieringsbijdrage tot € 50.000 (of maximum 50% van de projectgerelateerde kosten) en actieve ondersteuning vanuit het New Mobility Network.

Procedure

De projectoproep is gericht op alle ondernemers en bedrijven die hun ervaring, expertise en dienstverlening (verder) willen ontplooien in de Vlaamse Rand. We sluiten dan ook geen kandidaten uit op basis van de vennootschapsvorm, de grootte of het land van oorsprong van de onderneming.

De ingediende voorstellen worden beoordeeld op verschillende criteria waaronder de ervaring van de indiener (met de problematiek, de doelgroepen, de regio, …), de voorgestelde aanpak (stappenplan, financieel plan, aanpak marketing & communicatie, …), de verwachte impact van de voorgestelde oplossing en de robuustheid van het product.

Deadline

Projectvoorstellen moeten ingediend worden voor midden september 2019. De geselecteerde kandidaten gaan aan de slag vanaf januari 2020.

Lees hier het subsidiereglement van de projectoproep.

Lanceringsevent Projectoproep op 22 mei 2019

Locatie

Het event vindt plaats in Les Ateliers des Tanneurs, Huidevettersstraat 58-62, 1000 Brussel

Programma

 • 13u30 – 14u00: Ontvangst

 • 14u00: Verwelkoming

 • 14u15: Voorstelling van De Werkvennootschap, het New Mobility Network en de mobiliteitscoaches

 • 14u50: Toelichting projectoproep innovatieve mobiliteitsoplossingen

 • 15u30 – 17u00: Netwerkmoment met mogelijkheid tot het stellen van vragen

View Event →