Bijna honderdtal geïnteresseerde bedrijven voor het congres

Op 17 september 2019 organiseerde het New Mobility Network het congres ‘Brussel als knooppunt’. De focus lag dit jaar op multimodale oplossingen voor het goederenvervoer in de Brusselse regio. Bijna 100 bedrijven, vooral uit de logistieke sector, lieten zich inspireren door sprekers uit de sector van de water- en spoorgebonden logistiek.

Joël Bijnens van De Vlaamse Waterweg, Mark Goossenaerts van het Belgische transportbedrijf Shipit en Roel Peeters van BDO gaven een inkijk in de mogelijkheden van het transport over de waterweg. Naast markttendenzen kwamen ook concrete cases en een exclusief bezoek aan het innovatieve consolidatiecentrum Brussels Construction Consolidation Centrum (BCCC) aan bod. Daarnaast werden we ook ondergedompeld in de stand van zaken, met uitdagingen en capaciteit, van het vrachtspoorverkeer door Paul Hegge van Lineas.

Daarna brachten we een bezoek aan het Brussels Construction Consolidation Centrum.

bccc.jpg

Vervolgens werd de link tussen de Werken aan de Ring en de mogelijke duurzame alternatieven aan bod gebracht door Peter Lagey van Multimodaal.Vlaanderen, met concrete cases vanuit de Brusselse regio. Nadien werd afgesloten met Rainier Reekmans van de Haven van Brussel die een inkijk gaf in haar activiteiten en toekomstplannen. Het begin en einde van de dag werd verzorgd door de organisatie De Werkvennootschap, dat toelichting gaf over het programma Werken aan de Ring en de noodzaak tot een modal shift.

Presentatie

Raadpleeg hier de slides

LogistiekJoëlle Heirbaut